top of page
 • Szükség van-e beszoktatásra?
  Igen, beszoktatásra minden esetben szükség van. Akkor is, ha járt előtte közösségbe. A beszoktatás célja, hogy a gyermek a szülő biztonságot adó jelenléte mellett ismerkedjen meg, szokjon hozzá az új környezethez, és az új játszótársakhoz.
 • Mennyi időt vesz igénybe a beszoktatás?
  A beszoktatási folyamat általában egy hét alatt zajlik le, de természetesen minden gyermek más és más, így van gyermek, aki pár nap alatt is képes megszokni új környezetét, de van gyermek, akinek két hét is kell az új környezethez való alkalmazkodáshoz.
 • Hogyan zajlik a beszoktatás?
  A gyermeknek egy hétig folyamatosan kell jönnie, és az első-második-harmadik napon a szülő folyamatos jelenlétére is szükség van – de nem feltétlenül a gyermekkel egy légtérben. Az első napokban a program mindössze egy-két órát vesz igénybe, a gyermek még nem ebédel és nem alszik a bölcsődében. A gyermek reakciói alapján egyedileg alakítjuk ki a beszoktatási menetrendet, ha a gyermek jól reagál az új környezetre, akkor a továbbiakban szükségtelenül nem raboljuk a szülő idejét.
 • Az én gyermekem nagyon anyás, félek, megviselné, ha hirtelen sokat lenne távol tőlem…"
  Figyelembe vesszük, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen kis emberke, aki születése pillanatától kezdve vágyik a világ felfedezésére. Célunk, hogy egyéni fejlődési ütemüket és életkori sajátosságukat figyelembe véve, egészségesen fejlett, harmonikus személyiségű, boldog gyermekeket neveljünk. Ezt a szeretetteljes, türelmes és támogató légkört biztosítjuk számukra.
 • Attól félek, ha kevesebb időt tölt velem, eltávolodunk egymástól… "
  Hiszen tudod, nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a minősége határozza meg, hogy milyen kapcsolat alakul ki közted és a gyermeked között. A gyermek számára az a jó, ha az anya és apa kiegyensúlyozott, s az együtt töltött időben tudnak rá figyelni, foglalkozni vele.
 • Mit kell hozni, amikor a kicsi elkezd járni a Baba Egyetemre?"
  benti váltócipő, pelenka, váltóruha pizsama Egyéb felszereléseket, mint fogkefe, fogrém, fésű, popsi krém, popsi törlő, ágynemű egyesületünk biztosítja.
 • Milyen foglalkozások vannak?
  A Napirend mellett, Hetirend kialakítására is törekszünk, hiszen az ilyen kicsi gyerekeknek még nincs kialakult időérzékük. A heti rend tulajdonképpen a hét azonos napjainak egyformaságát jelenti. Vagyis minden hétfőn ugyanaz történik, ettől lesz összetéveszthetetlenül hétfő, és fog különbözni megfelelő mértékben a keddtől és a péntektől. Ez fontos támpont a gyerekeknek a tájékozódásban A Heti rendnek megfelelően váltják egymást a kézműves-, ének-, mese- foglalkozások, sakk oktatásunk kétéves kortól megkezdhető. Hetente kétszer gyógypedagógus foglalkozik a kicsikkel csoportosan korosztály szerint csoportosan Ezen kívül minden nap fél óra irányított foglalkozás van minden csoportunknak a só szobában. A sószoba igénybe vehető (nyitvatartási időn kívül) külön térítés díj ellenében.
 • Megtanulnak-e a gyermekek egyedül enni, mosakodni, WC-re járni?"
  Igen, természetesen minden gyerek megtanul egyedül enni, mosakodni, WC-re járni
 • Szakképzett gondozónők vigyáznak-e a gyermekre?
  Igen, minden gondozónk szakképzett kisgyermekgondozó-nevelő, pedagógus, gyógypedagógus, óvodapedagógus, akik odafigyelnek a gyermek igényeire és egyéni fejlődésére. Szoros kapcsolat alakul ki a gyermekek és gondozók között, a légkör szeretetteljes és személyes.
 • Hogy zajlik az étkezés?
  Bölcsődénknek saját konyhája, van, így lehetőségünk van igazán minőségi házi ételeket felszolgálni a gyermekeknek. Minden nap 3* kapnak gyümölcsöt, zöldséget.
 • Mikor kezdhetünk a Baba Egyetemnél?
  Év közben folyamatosan lehet hozzánk jelentkezni, amennyiben rendelkezésünkre áll szabad férőhely. Természetesen telefonos egyeztetés ajánlott.
 • Mikor lehet személyes megtekinteni a Bölcsődét?
  Kérünk, telefonon, előre egyeztetett időpontban látogass el hozzánk! Telefonszámunk:+3630/2322737
 • Hogyan történik a fizetés?
  Az ellátási díjat+ étkezési díjat, minden hónap 1-10. között kell rendezni kézpénzben a bölcsőde irodájában, vagy átutalással.

Gyakran Ismételt Kérdések

"A gondozók együtt olyan nagyszerű közösséget teremtenek, amelyben mindig biztonságban tudhatom a gyermekem."

bottom of page